ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ & GROOMING

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΞΥΡΙΣΜΑ

Το παραδοσιακό ξύρισμα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ, O ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ!

Οι άντρες ξυρίζονταν για κοινωνικούς, θρησκευτικούς λόγους και αισθητικούς λόγους και συχνά ανάλογα με την κοινωνική τους θέση. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν σχέση αγάπης με τo μούσι τους, αλλά ο Μέγας Αλέξανδρος επέβαλλε το ξύρισμα για να μην τους αρπάζουν στη μάχη οι εχθροί από το πρόσωπο. Οι επιταγές της μόδας διαφορετικών εποχών έχουν δώσει ποικίλες μορφές στο τριχωτό του αντρικού πρόσωπου. Στο DON Barber & Groom όμως πιστεύουμε πως τίποτα όμως δεν είναι πιο υπέροχο από το λείο, φρεσκοξυρισμένο δέρμα που χαρίζει η διαδικασία του παραδοσιακού ξυρίσματος.

Η ευεργετική αυτή ιεροτελεστία για πολλά χρόνια παραμερίστηκε, αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ τελείως. Οι επιτακτικές ανάγκες της γοργής καθημερινότητας, αλλά και της αποσυμπίεσης από το στρες, επανέφεραν το παραδοσιακό ξύρισμα στη ζωή του σύγχρονου άντρα. Η διαδικασία του ξυρίσματος, όταν γίνεται με τα σωστά εργαλεία (πινέλο, ξυράφια) και με ποιοτικά προϊόντα (κρέμα ξυρίσματος σαπούνια, scrub πρόσωπου), προσφέρει στο αντρικό πρόσωπο απολέπιση και ενυδάτωση και δημιουργεί στιγμές χαλάρωσης που δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο.

Ο Ιωάννης Σακελλαράκης, head barber και ιδιοκτήτης του DON Barber & Groom, και οι master barbers του, είναι λάτρεις του παραδοσιακού ιταλικού ξυρίσματος και της ιταλικής κομψότητας. Διατήρησαν το εθιμοτυπικό και αξιοποίησαν τη γνώση της παράδοσης, χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένα προϊόντα περιποίησης και ξυρίσματος από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες εταιρείες Geo. F. Trumper, Elemis και Aqua di Parma, αλλά και τα προϊόντα της εξαιρετικής signature σειράς DON Ηumanhood, και σχεδίασαν τις τελετουργίες παραδοσιακού ξυρίσματος Classic Wet Shaving, Ιtalian-style Shaving και τα δύο spa ξυρίσματα “DON” και “Aqua di Parma”. Η ομάδα μας είναι στη διάθεσή σας για να σας μυήσει στο θαυμάσιο κόσμο του ξυρίσματος και να σας βοηθήσει να επιλέξετε προϊόντα και εργαλεία, έτσι ώστε η περιποίηση να συνεχίζεται και στο σπίτι.