ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΩΣΗ

Θεραπεία για το άγχος, τον πόνο και την κόπωση

Η ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΜΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ.

Τα σημεία αυτά αντιστοιχούν με ακρίβεια σε συγκεκριμένα όργανα και συστήματα του σώματος. Στο ανθρώπινο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις και ο σωστός χειρισμός τους διεγείρει ευνοϊκά το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Η ρεφλεξολογία αποτελεί φυσική και ακίνδυνη πρακτική που δεν παρεμβαίνει στον οργανισμό, δεν συμπεριλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και δεν προκαλεί καμία παρενέργεια.

“ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ Η ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΥΓΙΕΣ, ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ.”

Στην αρχαία Κίνα και στην αρχαία Αίγυπτο πρακτικές πολύ παρόμοιες με την ρεφλεξολογία έχουν καταγραφεί, οι οποίες αναφέρονται στην ευθυγράμμιση του «τσι» (κινεζικός όρος για την ενέργεια της ζωής, τη ζωτική δύναμη που ρέει μέσα από όλα τα έμβια πράγματα) και στη συνολική ευρυθμία του ανθρώπινου σώματος. Στα γνωστά οφέλη της ρεφλεξολογίας συμπεριλαμβάνονται η βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος (και άρα καλύτερη ανακύκλωση αίματος και οξυγόνου), η διέγερση της λειτουργίας των νεύρων, η αποβολή τοξινών, ο καθαρισμός του ουροποιητικού, η πρόληψη ημικρανιών, η ανακούφιση από διαταραχές του ύπνου, η μείωση της κατάθλιψης και η ανακούφιση από τον πόνο.

Πρόκειται λοιπόν για μια σπουδαία θεραπεία αφής, η οποία μπορεί να μειώσει το άγχος, να συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της υγείας μας και να χαρίσει τόσο σωματική, όσο και ψυχική ισορροπία και ευεξία.